Financieel Wijzer

Heeft u belangstelling om een (afdelings-)bijeenkomst over financiële zaken te organiseren voor uw leden? Of om een groep vrijwilligers bij te scholen? Door de samenwerking van KBO-PCOB met KBO Overijssel en ABN AMRO is dit nu heel gemakkelijk.

Kunt u het nog bijbenen? De manier waarop we onze financiën doen is de laatste twintig jaar enorm veranderd. Zo bankieren we meestal digitaal en kunnen we onze persoonlijke (financiële) wensen steeds beter regelen. Maar niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend, soms gaan de ontwikkelingen te snel. Of lezen we over financieel misbruik van ouderen of over digitale diefstal en phishing-mails. Redenen genoeg om goed geïnformeerd en alert te zijn.

Samenwerking met ABN AMRO

Om afdelingen en leden nog beter van dienst te zijn werkt KBO-PCOB samen met KBO Overijssel en ABN AMRO. U kunt gebruikmaken van een vrijwilliger die nagenoeg kosteloos een onafhankelijke presentatie ‘Financieel wijzer’ kan verzorgen. De voorlichters zijn gepensioneerde medewerkers van de bank. Zij zijn getraind om voorlichtingen voor afdelingen KBO-PCOB te verzorgen.

Informatiepakket

Om de organisatie van een bijeenkomst ‘Financieel wijzer’ zo makkelijk mogelijk te maken, ontwikkelden KBO-PCOB, KBO Overijssel en ABN AMRO een informatiepakket voor afdelingen. De praktische materialen in dit pakket helpen u bij het eenvoudig organiseren van een bijeenkomst. Afdelingen in Overijssel hebben de materialen in een proefperiode getest. Deze afdelingen werkten mee aan een optimaal pakket voor alle lokale afdelingen.

Zelf aan de slag

• Organiseer zelf in uw afdeling een bijeenkomst over het onderwerp Financieel wijzer. De handleiding en handige checklist vindt u in het informatiepakket onder Praktisch.
  • Lees de goede voorbeelden over het thema financiën.
  • Blijf op de hoogte: lees onze nieuwsberichten en ons dossier over koopkracht. U komt hier via de knoppen onder Achtergrondinformatie.