Drenthse ontmoetingsdag een succes

Het mag gezegd worden, de eerste gezamenlijke ontmoetingsdag voor leden van de KBO en PCOB in Drenthe was een groot succes. Tijdens de voorbereiding van deze dag, door het platform KBO-PCOB Drenthe, werd met enige spanning uitgekeken naar deze eerste dag. Zouden onderwerpen als ‘Mantelzorg en dementie’ aansprekend genoeg zijn om deze dag te bezoeken? Of waren deze onderwerpen toch niet zo uitnodigend?

Bennie Schulte, voorzitter van KBO: “Tijdens de opening van deze ‘Ontmoetingsdag’ mocht ik ruim 130 bezoekers verwelkomen. Voor een provinciale bond/gewest als Drenthe, is dat overweldigend te noemen. Als platform kijken wij met een zeer tevreden gevoel terug op deze dag. Het verrassende voor mij was, dat deze dag door veel leden van de PCOB en wat minder door leden van de KBO is bezocht. Via het evaluatieformulier gaven de bezoekers als cijfer een 8. Het is echt een succes dat we graag delen met eenieder binnen de KBO-PCOB, maar natuurlijk en vooral ook daarbuiten.”

Een kort verslag

Donderdag 10 oktober 2019 werd in het kerkelijk centrum ‘de Voorhof’ te Westerbork de eerste gezamenlijke ontmoetingsdag KBO PCOB Drenthe een groot succes. Deze dag stond in het teken van dementie en mantelzorg. Maar vooral ook het elkaar ontmoeten stond centraal. Voor deze dag waren de leden van KBO en PCOB afdelingen in Drenthe uitgenodigd. Ook de kinderen, en mantelzorgers, waren welkom.

De dag startte met een woord van welkom en een kort meditatief moment dat werd verzorgd door Bennie Schulte, voorzitter van KBO. Daarna was het woord aan Lisanne Fischer. Zij is psycholoog en werkzaam bij Zorggroep ‘de Hooimijt’ in Emmen e.o. Zij ging in op de werking van onze hersenen en het ontstaan van dementie.

Els van der Veen hield daarna een presentatie. Zij is psycholoog, is al lange tijd actief in de dementiezorg, en is nu werkzaam als coördinator van Netwerk Dementie Drenthe. Haar bijdrage ging vooral in op de gevolgen van dementie in de thuissituatie, de mantelzorg rond dementie, en de mogelijkheden van zorg en ondersteuning.

Het morgengedeelte werd afgesloten met een collecte, die bestemd was voor de afdeling Drenthe van Alzheimer NL.

Andries Middelbos verzorgde het middagprogramma. Hij is zijn hele leven al bezig met muziek. Na jarenlang elders in het land gewoond te hebben, ging hij actief bezig met zang en muziek in zijn Drentse taal.

Joke van Voorst, voorzitter PCOB, verzorgde samen met Bennie Schulte de afsluiting van de dag.

> Klik hier voor meer inspirerende initiatieven