Coronarichtlijnen: handreiking voor vrijwilligersorganisaties

De maatregelen rondom het coronavirus versoepelen, daardoor kunnen vrijwilligersactiviteiten langzaamaan ook weer starten. Het is belangrijk dat organisaties maatregelen nemen om aan de richtlijnen van de overheid te voldoen.

Movisie heeft een uitgebreide handreiking gemaakt zodat vrijwilligersorganisaties protocollen kunnen opstellen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Bekijk dit document voor tips en aandachtspunten. Movisie geeft als tip om de website van jouw veiligheidsregio in de gaten te houden. “De veiligheidsregio’s vullen de maatregelen van de overheid in voor de regio en gemeenten. Kijk daarom regelmatig op de website van je eigen veiligheidsregio voor informatie over de voorwaarden van activiteiten of vraag het aan je gemeente.”

Toelichting op de handreiking kunt u hier vinden.

KBO Limburg
KBO Limburg heeft een praktische handleiding gemaakt die daar heel mooi op aansluit. Vijf handige tips vormen samen een soort stappenplan om weloverwogen en goed voorbereid activiteiten te hervatten. Bekijk hier de handleiding.