Certificaat voor zes Docenten Ouderenadvisering

Bij zes senioren mag de vlag uit: zij hebben hun diploma Docent Ouderenadvisering behaald! Uit handen van directeur van KBO-PCOB Manon Vanderkaa ontvingen zij maandag 27 mei hun certificaat.

De zes geslaagden mogen na een gedegen opleiding van zeven cursusdagen in maart tot en met mei andere senioren gaan opleiden tot ouderenadviseur. ‘U maakt waar waar onze vereniging voor staat: de kracht van vrijwilligers’, sprak Manon Vanderkaa.

Namens KBO-PCOB van harte gefeliciteerd Christa Barten, Anna Cornelia Bouwman-Borgman, Guus van Egdom, Joke Hagedoorn, Misjà Heinink en Annemarie Oosterwijk-van Hout (niet op de foto). En hartelijk dank aan cursusleiders Coby Knol en Frans Pinkse.

Wat doet de ouderenadviseur?

Mede dankzij ouderenadviseurs kunnen senioren langer zelfstandig thuis blijven wonen en de regie in eigen handen houden. Ouderenadviseurs werken op vrijwillige basis en zijn niet in dienst van de gemeente of een welzijnsorganisatie. Zij bieden zelfstandig, onafhankelijk én gratis advies aan alle senioren.

> Meer weten over ouderenadvisering? Kijk op onze KBO-PCOB Academie