Budget Voor de Ouderen is op, aanvraag indienen voorlopig niet mogelijk

Het is voor lokale afdelingen van KBO-PCOB helaas niet meer mogelijk om een bijdrage van Voor de Ouderen (voorheen Premieplan) aan te vragen. Vanwege het grote succes is het budget eerder op dan verwacht. In het najaar van 2019 maakt Voor de Ouderen bekend wanneer het weer mogelijk is een aanvraag te doen.

Sinds 1 januari 2019 was het mogelijk om een bijdrage van Voor de Ouderen aan te vragen voor initiatieven die bijdragen aan het welzijn van ouderen. Dit was een voortzetting van het bekende concept Premieplan, waar ook lokale afdelingen van KBO-PCOB gebruik van maakten.

De bijdrage werd beschikbaar gesteld door drie fondsen: RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en Fonds 1818. Voor de Ouderen draagt zorg voor het beoordelen van de aanvragen, het begeleiden van de inzamelacties en het uitbetalen van deze bijdragen.

Succesvol

Vanwege het grote succes van Voor de Ouderen en de vele aanvragen, is de mogelijkheid tot het doen van aanvragen op 15 april stopgezet. Voor de Ouderen heeft KBO-PCOB laten weten dat het vooralsnog niet mogelijk is om een nieuwe aanvraag in te dienen. In het najaar van 2019 zal Voor de Ouderen bekendmaken wanneer het weer mogelijk is om een aanvraag te doen en of er eventuele wijzigingen zijn in de werkwijze en/of voorwaarden.

> Lees hier meer over op de website van Voor de Ouderen