Bijeenkomsten Oefen je Vitaal nu in hele land mogelijk

Het beweegprogramma Oefen je Vitaal gaat officieel van start. In vrijwel het hele land is het nu mogelijk om met uw afdeling een bijeenkomst te organiseren. Afdelingen kunnen hiervoor de kant-en-klare materialen van de Academie gebruiken en contact opnemen met een trainer die Oefen je Vitaal komt verzorgen.

Er zijn op dit moment acht vrijwillige trainers die in verschillende regio’s Oefen je Vitaal-bijeenkomsten kunnen begeleiden. Afdelingen van KBO en PCOB kunnen deze bijeenkomsten eenvoudig zelf organiseren en daarbij dus de hulp van een goed opgeleide trainer inschakelen.

Oefen je Vitaal-bijeenkomst organiseren

U kunt uw afdeling vragen of het mogelijk is om een training Oefen je Vitaal te plannen. Of u kunt zelf het voortouw nemen om deze leuke en laagdrempelige beweegactiviteit voor uw afdeling te organiseren.

Alle informatie en materialen die afdelingen nodig hebben voor de organisatie van Oefen je Vitaal staat op de KBO-PCOB Academie. De materialen zijn in een proefperiode samen met afdelingen en vrijwilligers ontwikkeld. Ze sluiten dus goed aan bij de wensen en vragen van afdelingen van KBO en PCOB.

Meer informatie en aan de slag

Bent u geïnteresseerd in Oefen je Vitaal en wilt u meer weten of een bijeenkomst organiseren? Ga naar de KBO-PCOB Academie: daar vindt u alle informatie en benodigde materialen.

Over Oefen je Vitaal

Oefen je Vitaal is een training voor alle 65-plussers die aan de slag willen om hun algehele fitheid op een zo hoog mogelijk peil te houden. De training is gericht op het verbeteren van balans, spierkracht en loopsnelheid. De oefeningen kunt u thuis doen in alledaagse situaties.

U gaat in een groep van circa tien deelnemers samen van start onder leiding van een speciaal getrainde vrijwilliger van KBO-PCOB. In de eerste bijeenkomst maakt u kennis met het oefenboek en krijgt u oefeningen op maat mee, zodat u thuis zelf aan de slag kunt. Na drie maanden komen de trainer en deelnemers weer samen en krijgt u inzicht in uw vooruitgang.

U staat er in de tussenliggende periode echter niet alleen voor; deelnemers houden contact met de trainer voor advies en onderling om elkaar te stimuleren om vol te houden. U leert ook om de oefeningen in te passen in het dagelijks leven, zodat u ook na de bijeenkomsten zelfstandig door kunt gaan met oefenen.