Bezorging magazine

Duizenden vrijwilligers zijn iedere maand op de been om het Magazine van KBO-PCOB te bezorgen. Dankzij hun enthousiaste inzet genieten iedere editie zo’n kwart miljoen leden van het grootste seniorenmagazine van Nederland.

De manier waarop de bezorging van het Magazine van KBO-PCOB is geregeld is uniek te noemen. Zodra het magazine gedrukt is staan tientallen rayonbezorgers klaar om per persoon gemiddeld zo’n 2.500 exemplaren in hun auto te laden. Zij bezorgen de pakketten met magazines bij de afleverpunten van de afdelingen. Vanuit daar worden de magazines verder verdeeld over de bezorgers die op hun beurt tientallen adressen aandoen. Soms gaat het magazine rechtstreeks in de brievenbus, vaak is er ook tijd voor een praatje. Behalve dat we een enorme kostenbesparing voor de vereniging realiseren is er op deze manier ook oog voor elkaar.

Met ingang van 2019 verschijnt het Magazine van KBO-PCOB zowel voor KBO- als PCOB-leden op dinsdag. Vanaf de verschijndatum duurt het enkele dagen tot een week voordat alle magazines bij de leden zijn bezorgd.

Vrijwilliger worden

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger betrokken te zijn bij de bezorging van het Magazine van KBO-PCOB? Meer informatie over rayonbezorger worden en het aanmeldformulier vind u op onze website. Wilt u iedere maand enkele magazines bij u in de buurt bezorgen? Neem dan contact op met uw afdeling voor meer informatie.

Zelf aan de slag

Bent u betrokken bij de bezorging van het Magazine van KBO-PCOB? Hieronder vindt u wat handige informatie en interessante berichten.

• Bekijk enkele veelgestelde vragen over de bezorging van het magazine én de antwoorden hierop. U vindt ze onder Training & Instructie.
  • De (rayon)bezorgers worden ruim van tevoren op de hoogte gebracht van de verschijndata van het magazine. U vindt het overzicht ook nog onder Training & Instructie.
  • Leest u de artikelen van het magazine ook graag online? Ga dan naar de artikelen onder Achtergrondinformatie.