Besturen is een vak – Nieuwe training Bestuur en Organisatie

Om gehoor te geven aan de oproep van een aantal (aspirant-)bestuurders start KBO-PCOB in verenigingsseizoen 2018-2019 met de training Bestuur en Organisatie. De training start 25 september met een proefbijeenkomst (pilot) voor bestuurders die er naast hun eigen bestuurswerk misschien ook wel interesse in hebben om deze training op den duur aan andere (aspirant-)bestuurders te gaan geven. Deze training van de KBO-PCOB Academie is volgens het train-de-trainerprincipe.

Binnen onze 800 KBO- en PCOB-afdelingen staan dagelijks veel vrijwilligers voor de opgave om op een effectieve, doelmatige, inspirerende en wervende manier invulling te geven aan hun rol als bestuurder van die afdeling. Een uitdaging die velen op het lijf geschreven is en hen gemakkelijk afgaat. Goed besturen valt echter niet altijd mee. In de praktijk blijkt immers maar al te vaak: besturen is een vak.

Inhoud training

U gaat ervaren dat samenwerken binnen een team essentieel is voor de effectiviteit van uw organisatie, immers: ‘alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’. U wordt uitgedaagd om uw afdeling op een wervende en aantrekkelijke manier te positioneren. U krijgt informatie over verschillende leiderschapsprofielen en inzicht in uw eigen profiel. Wat zijn de gevraagde competenties van de bestuurder van een vrijwilligersorganisatie? Over welke vaardigheden moet u beschikken? Natuurlijk komt ook aan bod waar KBO-PCOB voor staat. Zijn we voldoende in staat onze successen te benoemen en hiermee belangstelling te wekken in onze sociale omgeving?

Informatie en aanmelden

Datum:            dinsdag 25 september, hele dag

Locatie:           verenigingsbureau KBO-PCOB, Utrecht

Aanmelden:    heeft dit onderwerp uw interesse en bent u bereid mee te doen met de pilottraining van (in eerste instantie) twee dagdelen? En wilt u daarna misschien de training gaan geven aan collega-bestuurders? Meld u dan via e-mail aan bij verenigingscoördinator Benno de Jong, benno.dejong@kbo-pcob.nl