Belastingservice

Belastingaangifte doen is voor veel mensen een ingewikkelde en daarom vervelende klus. Goed opgeleide vrijwilligers van de Belastingservice van KBO-PCOB helpen gepensioneerde leden tegen een kleine vergoeding met het doen van aangifte.

Belastingaangifte doen is belangrijk. Niet alleen omdat dit in verschillende gevallen verplicht is. Ook kunnen senioren door het doen van belastingaangifte gebruik maken van fiscale voordelen: het levert dan geld op. Mede dankzij de belangenbehartiging van KBO-PCOB is de ouderenkorting in 2017 bijvoorbeeld verhoogd.

Belastingservice

Vrijwilligers van KBO-PCOB helpen leden van pensioengerechtigde leeftijd met het invullen van hun belastingpapieren. Dit doen zij tegen een kleine vergoeding. De belastinginvullers helpen ook bij het aanvragen van zorg- en huurtoeslag.

Vindt u de belastingaangifte niet zo’n vervelende klus? Bent u handig met de computer en heeft een eenvoudige aangifte geen geheimen voor u? Overweeg dan eens om belastinginvuller te worden! Iets voor u? Meld u aan bij de afdeling van KBO of PCOB bij u in de buurt.

Wilt u gebruik maken van deze service? Neem contact op met uw afdeling. De afdeling zoekt dan een belastinginvuller bij u in de buurt. De belastinginvuller komt bij u thuis of u kunt langsgaan tijdens een inloopspreekuur. Ook als u geen afdelingslid bent, kunt u een beroep doen op de Belastingservice. Neem dan contact op met een afdeling bij u in de buurt.

Ga naar informatie over de Belastingservice

Zelf aan de slag

Staat u als belastinginvuller van KBO-PCOB klaar voor anderen? Of gaat u zelf aangifte doen? Onderstaande informatie helpt u hierbij.

• Lees alle tips voor het doen van aangifte, zodat u weet hoe dit moet. U vindt ze onder het kopje Training en Instructie.
  • Blijf op de hoogte: lees onze nieuwsberichten over belastingen.

Training en instructie

Goede voorbeelden