ACP en KBO-PCOB samen in gesprek

ACP (politievakbond) en KBO PCOB zijn in gesprek over op welke manier wij elkaar kunnen versterken en aanvullen. We proberen om via ACP contact te leggen met (oud) politiemensen die op lokaal niveau een bijdrage willen leveren aan afdelingsactiviteiten.

Een paar voorbeelden:

• Vertellen over het  politievak, wat maak je als politie in de praktijk mee
  • Een lezing over digitale veiligheid en eventueel een vraagbaak zijn
  • Nuttige tips geven over het beveiligen van je woning

Wat hebben ACP (politievakbond) en KBO-PCOB (seniorenorganisatie) met elkaar
 gemeen? Naast dat het beiden organisaties zijn met een verenigingsstructuur, blijken het vooral ook netwerkorganisaties te zijn. Aukje Smet (interim bestuurder bij ACP) en Marcel Sturkenboom (directeur bij KBO-PCOB) zijn met elkaar in gesprek en ontdekken dat er nog meer overeenkomsten zijn. Waar ACP werkt met het motto “met en voor elkaar”, heeft KBO-PCOB “omzien naar elkaar” hoog in het vaandel staan. Beide organisaties zetten zich actief in om de medemens te helpen. Bij ACP zijn het actieve en gepensioneerde politieprofessionals, waar bij KBO-PCOB juist senioren andere senioren steunen op verschillende terreinen. Daarbij valt te denken aan de vele afdelingsbestuurders, maar ook aan andere vrijwilligers. Wat kunnen we voor elkaar betekenen? Kunnen we op lokaal niveau, iets samen gaan doen? Bijvoorbeeld gezamenlijk een informatiebijeenkomst over veiligheid organiseren, of wie weet wil iemand van ACP een lezing geven op een bijeenkomst van een afdeling van KBO-PCOB. Mogelijk kan iemand van ACP nuttige tips schrijven over digitale veiligheid of zijn er gepensioneerde politiemensen die vraagbaak willen zijn over hoe je aan je eigen digitale veiligheid kunt werken. Dit zijn enkele voorbeelden. Heeft u meer ideeën? Wilt u meedenken? Of heeft u een suggestie om in uw afdeling iets samen te gaan organiseren? We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die mee willen denken en werken aan een lokale pilot waarin ACP en KBO-PCOB samen iets gaan doen. Heeft u belangstelling om in uw afdeling iets te gaan doen? Mail naar Janneke van den Hoek.