KBO-PCOB wil meer duidelijkheid rond uitvaartverzekering Yarden

Honderdduizenden klanten van uitvaartorganisatie Yarden moeten gaan bijbetalen voor de steeds hogere kosten van een uitvaart, werd begin deze maand bekend. Yarden dekt vanuit de naturapolis die klanten ooit hebben afgesloten niet langer meer alle kosten. KBO-PCOB vraagt namens haar leden om uitleg.

“Dat zo veel senioren met een naturapolis nu de rekening krijgen van de financiële problemen bij uitvaartorganisatie Yarden is uiterst pijnlijk”, stelt directeur KBO-PCOB Manon Vanderkaa. “Er zijn al veel langer problemen met naturapolissen. Juist de mensen die dachten dat ze goed verzekerd waren tegen alle de kosten die een uitvaart met zich meebrengt, komen nu voor deze onaangename financiële verassing te staan.”

Vertrouwen herstellen

KBO-PCOB heeft Yarden aangeschreven en de verontwaardiging van haar leden overgebracht. Ook is gevraagd wat Yarden nu gaat doen om het geschonden vertrouwen te herstellen en om meer duidelijkheid te krijgen over de lopende verzekeringen.

 

> Lees hier de brief van KBO-PCOB aan Yarden:

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!