KBO-PCOB wil meer duidelijkheid rond uitvaartverzekering Yarden

Honderdduizenden klanten van uitvaartorganisatie Yarden moeten gaan bijbetalen voor de steeds hogere kosten van een uitvaart, werd begin deze maand bekend. Yarden dekt vanuit de naturapolis die klanten ooit hebben afgesloten niet langer meer alle kosten. KBO-PCOB vraagt namens haar leden om uitleg.

“Dat zo veel senioren met een naturapolis nu de rekening krijgen van de financiële problemen bij uitvaartorganisatie Yarden is uiterst pijnlijk”, stelt directeur KBO-PCOB Manon Vanderkaa. “Er zijn al veel langer problemen met naturapolissen. Juist de mensen die dachten dat ze goed verzekerd waren tegen alle de kosten die een uitvaart met zich meebrengt, komen nu voor deze onaangename financiële verassing te staan.”

Vertrouwen herstellen

KBO-PCOB heeft Yarden aangeschreven en de verontwaardiging van haar leden overgebracht. Ook is gevraagd wat Yarden nu gaat doen om het geschonden vertrouwen te herstellen en om meer duidelijkheid te krijgen over de lopende verzekeringen.

> Lees de brief van KBO-PCOB aan Yarden