KBO-PCOB start Zomerbellijn voor senioren

Seniorenorganisatie KBO-PCOB is een speciale Zomerbellijn voor senioren gestart. De lijn is er voor ouderen die om een praatje verlegen zitten of behoefte hebben om hun verhaal kwijt te kunnen, of zomaar even wat gezelligheid zoeken.

Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB: “Nu de zomervakanties zijn begonnen, merken we dat veel senioren contact met anderen missen. De kinderen en kleinkinderen zijn op vakantie, de huishoudelijke hulp is ook een paar weken vrij. Mensen voelen zich dan snel eenzaam of willen gewoon even tegen iemand aan praten. Voor deze mensen hebben we de Zomerbellijn in het leven geroepen.”

De KBO-PCOB Zomerbellijn is op maandag tot en met donderdag van 10 uur tot 13 uur te bereiken op 030 3400 680.

Zomereenzaamheid

Naast de komst van de Zomerbellijn, roept KBO-PCOB augustus uit tot de aanwaaimaand. Dan vraagt KBO-PCOB aan alle Nederlanders om extra om te kijken naar degenen die alleen zijn en misschien wel wat aandacht kunnen gebruiken. Dat kan heel dicht bij zijn: een buurman, een familielid of een bekende uit het verenigingsleven die nu weinig om handen heeft. Waai eens aan en knoop een praatje aan. Zodat ook deze (corona)zomer wat luchtiger wordt.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!