KBO-PCOB start Digibellijn

Vanaf vandaag kunnen senioren met al hun ‘digitale’ vragen over onder meer beeldbellen, Whatsapp, werken met een tablet, terecht bij de Digibellijn van KBO-PCOB. Tabletcoaches die senioren helpen digivaardig te worden en te blijven, zullen via de Digibellijn vragen beantwoorden en ondersteuning bieden.

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben we op dit moment allemaal te maken met diverse maatregelen en leefregels. Een gevolg hiervan is dat veel senioren op dit moment (vrijwel) geen bezoek meer ontvangen. Bovendien blijven ze zoveel mogelijk thuis. Activiteiten waaraan vaak meegedaan wordt zijn afgelast.

Er zijn senioren die dit aan de hand van digitale middelen weten te compenseren en contact met familie via beeldbellen of WhatsApp hebben en zij bestellen hun boodschappen misschien ook wel online. Om dat te kunnen moet je wel weten hoe dat moet en dus digivaardig zijn. Veel senioren zijn dat ook niet. Omdat er geen bijeenkomsten zijn waar tabletcoaches hulp kunnen bieden, worden senioren vanaf vandaag ondersteund via de Digibellijn.

Bereikbaarheid Digibellijn

Heeft u een vraag over bijvoorbeeld beeldbellen of over het gebruik van WhatsApp? Bel de Digibellijn en stel uw vraag aan een tabletcoach.

De KBO-PCOB Digibellijn is te bereiken op maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur via telefoonnummer 030 3400 660.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!