KBO-PCOB op shortlist Europese prijs; winst naar Sloveens project

Maandag 27 november was een spannende dag voor KBO-PCOB. Eurocommissaris Vytenis Andriukaitis maakte bekend wie de winnaar is van de EU-health Award voor ngo’s die vaccinaties promoten. KBO-PCOB stond met haar pleidooi voor een vaccinatieprogramma voor ouderen op de short-list. De winst ging uiteindelijk naar het Sloveense project Immuno van SloMSIC Ljubljana.

Nominatie voor EU Health Award voor NGO’s promoting vaccination was een grote eer. KBO-PCOB feliciteert de prijswinnaars SloMSIC Ljubljana, Association National Network of Health Mediators (NNHM) en European Pharmaceutical Students’ Association (EPSA)

KBO-PCOB zet zich in de belangenbehartiging onverminderd in voor een effectief en toekomstbestendig vaccinatiebeleid voor ouderen. We vragen bewindslieden verantwoordelijkheid te nemen en:

–         te zorgen dat ouderen een geïnformeerde keuze kunnen maken over wel of niet vaccineren;
–         voor ouderen relevante vaccins zoals tegen gordelroos-, pneumokokken en kinkhoest financieel bereikbaar te maken;
–         een snel advies te geven en beslissing te nemen over de vaccinaties voor ouderen om daadwerkelijk van start te gaan.