KBO-PCOB ontvangt Pro Life Zorgcheque om gesprek over laatste levensfase te stimuleren

KBO-PCOB mocht donderdag 9 maart uit handen van Pro Life-manager Abwin Luteijn de Pro Life Zorgcheque van €2.747,- ontvangen. Dit mooie bedrag gaat KBO-PCOB gebruiken om tijdig spreken over de laatste levensfase te bevorderen. Het organiseren van dialooggesprekken en themadagen over dit onderwerp zijn enkele manieren om dit te doen.

KBO-PCOB stimuleert en faciliteert al jaren met succes het gesprek over levensvragen en de laatste levensfase. KBO-PCOB beseft dat hiermee het lijden aan een voltooid leven niet wordt opgelost, maar het gesprek erover is hard nodig en kan bijdragen aan het voorkomen van lijden aan het leven. Naast dialooggesprekken stelt KBO-PCOB informatiemateriaal beschikbaar en organiseert bijeenkomsten. In de landelijke belangenbehartiging is het thema een van de speerpunten.

Drie genomineerden
De Pro Life Zorgcheque is een initiatief van Pro Life Zorgverzekeringen, waarmee de verzekeraar christelijke zorgorganisaties een steuntje in de rug wil geven. Elk jaar worden drie christelijke goede doelen genomineerd die samen €10.000,- ontvangen. Hoeveel iedere organisatie ontvangt, hangt af van het aantal stemmen dat zij krijgen. Naast PCOB waren in 2016 ook Helpende Handen en Bzzzonder genomineerd. Zij ontvingen respectievelijk €4.564,- en €2.689.
Helpende Handen wil het geld van de Zorgcheque gebruiken om jongeren met autisme te ondersteunen bij het vinden van een eigen woonruimte. Helpende Handen is een onderzoek gestart om de behoefte te peilen en initiatieven te ondersteunen om jongeren met autisme een geschikte logeer- of woonlocatie te bieden.
Bzzzonder wil het geld van de Zorgcheque gebruiken om logeren voor kinderen die extra zorgvraag hebben, mogelijk te maken. Bzzzonder wil de prachtige en idyllische Laakboerderij in Amersfoort aanpassen voor kinderen in een rolstoel. Ze wil een speciale schommel en een aangepaste badkamer plaatsen.

> Op de foto van links naar rechts: Jolanda Klapwijk (Bzzzonder), Hendrik-Jan Colijn (Helpende Handen), Mirjam de Bruin (KBO-PCOB)