KBO-PCOB mikt op Zilveren Stembusakkoord

KBO-PCOB, Omroep Max en de ChristenUnie pleiten voor een Zilveren Stembusakkoord. Het doel van de samenwerkende partijen is om de belangrijke punten uit een gezamenlijk manifest onderdeel te laten zijn van een nieuw regeerakkoord. Een gezamenlijke aankondiging verscheen woensdag 4 januari in het AD.

Als het aan de initiatiefnemers ligt, sluiten zoveel mogelijk politieke partijen en maatschappelijke organisaties voor de verkiezingen een Zilveren Stembusakkoord. Het doel is om de tien punten uit dit manifest op de formatietafel terecht te laten komen, zodat een volgend kabinet zich serieus gaat inzetten voor een samenleving waarin ouderen een volwaardige plaats hebben.

De hoofdpunten uit het manifest zijn:

  1. Stel een minister voor ouderenbeleid aan.
  2. Werk aan herwaardering van ouderdom.
  3. Zet in op het voorkomen van eenzaamheid.
  4. Ondersteun mantelzorgers.
  5. Maak vrijwilligerswerk aantrekkelijker.
  6. Laat jongeren helpen bij ouderenzorg.
  7. Stimuleer ontmoeting.
  8. Maak ruimte voor meer passende woonvormen.
  9. Verbeter palliatieve zorg.
  10. Investeer in levensbegeleiders.

Volwaardig meedoen
Directeur KBO-PCOB Manon Vanderkaa: “Wij als initiatiefnemers vinden dat ouderen nu te vaak gezien worden als een kostenpost. Maatschappelijke organisaties en politiek moeten de handen ineenslaan om er samen voor te zorgen dat ouderen een volwaardige plaats hebben in de samenleving.”

De drie initiatiefnemers roepen politieke partijen en maatschappelijke organisaties op dit manifest te ondersteunen. Die oproep om het manifest te ondertekenen geldt ook voor leden van KBO en PCOB.

> Lees meer op de speciale website
> Lees de volledige versie van het manifest
> Lees het artikel in het AD