KBO-PCOB: Maak boostervaccin voor alle 60-plussers sneller mogelijk

Voor de senioren die heel graag een boostervaccin willen, gaat het kabinet de mogelijkheid hiervoor vervroegen. 80-plussers kunnen in theorie al volgende week een boosterprik krijgen. Gusta Willems van seniorenorganisatie KBO-PCOB: “Fijn dat het versneld wordt. Toch mag het nóg sneller, namelijk voor de hele groep van 60-plussers. De Gezondheidsraad was duidelijk in haar advies om ook deze groep een booster te geven, daar moeten we dan ook snel mee beginnen.

Om de druk op het kabinet te houden, gaat KBO-PCOB door met de petitie waarin het oproept om het boostervaccin voor 60-plussers sneller beschikbaar te stellen. Op boostervaccin.petities.nl zijn al duizenden steunbetuigingen binnengekomen.

Omzien naar elkaar


Het kabinet heeft ook laten weten dat de bezoekregels in huis strenger worden. Willems: “Dat is voor niemand leuk. Maar met de decembermaand in het vooruitzicht, dat juist een gezellige tijd moet zijn, moeten we er samen voor zorgen dat het niet alleen bij donkere dagen blijven. Wees solidair en blijf omzien naar elkaar. Samen moeten we deze tijd met extra regels weer dragelijk maken.”

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!