KBO-PCOB geeft input aan Kamercommissie VWS

Tweede Kamer

Ook in de Tweede Kamer staan de ontwikkelingen rondom het coronavirus boven aan de agenda. Omdat de maatregelen van het kabinet gevolgen hebben voor iedereen, heeft de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport onder meer KBO-PCOB gevraagd om onze ervaringen met hen te delen. En dat hebben we uiteraard gedaan.

KBO-PCOB heeft aan het begin van de coronacrisis een Ouderen-infolijn geopend met als inzet het luisterend oor te zijn, signalen op te pakken en waar nodig lokaal te ondersteunen. Dit initiatief werd verder gebracht in samenwerking met het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (NOOM). Hierdoor konden ook oudere migranten – indien gewenst in de eigen taal – te woord worden gestaan door een vrijwilliger. Over het algemeen hebben senioren waardering en begrip voor de verschillende maatregelen. De belangrijkste signalen die wij ontvingen hebben we voor de Kamercommissie samengevat in dit document.

U kunt trouwens nog steeds bellen met de Ouderen-infolijn: 030-3 400 600 en is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.