KBO-PCOB bindt strijd aan tegen cybercriminaliteit

KBO-PCOB roept juni uit tot maand van de strijd tegen cybercriminaliteit. En dat is hard nodig. Steeds meer mensen worden namelijk slachtoffer van een virtueel misdrijf. Met goede voorlichting wil KBO-PCOB mensen wijzen op het belang van veilig internetten.

Oplichters en dieven opereren niet alleen in de fysieke wereld, maar hebben hun terrein ook uitgebreid naar het internet. Phishing, hacken, koop- of verkoopfraude, we moeten er allemaal rekening mee houden. Vaak biedt goed opletten en de juiste maatregelen nemen voldoende bescherming. Maar dan moet je wel weten hoe.

Woensdag ‘gehacktdag’

Om senioren te helpen bij veilig internetten start KBO-PCOB in de maand juni een grote voorlichtingscampagne. Naast een uitgebreid artikel in ons ledenmagazine plaatsen we iedere week in juni een duidelijk voorlichtingsfilmpje op onze website. Dit zijn korte instructiefilms met maatregelen die je eenvoudig kunt nemen. En elke woensdag in juni is het ‘gehacktdag’. We laten dan aan de hand van een aantal nep-mails zien hoe je deze kunt herkennen en hoe je vervolgens kunt voorkomen dat je bestolen of gehackt wordt. En natuurlijk verliezen we in juni niet uit het oog hoeveel goeds het internet ons te bieden heeft. Met de juiste maatregelen veilig het internet op: dat is en blijft ons motto!

> Lees meer over internetcriminaliteit in ons webdossier
> Meer informatie van de overheid vindt u op de speciale website Veilig Internetten

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!