Goede voorbeelden: afdelingen zetten zich in voor seniorvriendelijk beleid

‘Op 21 maart 2018 vinden in de meeste Nederlandse gemeenten de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Een prachtige kans om een seniorvriendelijk beleid in uw gemeente onder de aandacht van de politiek te brengen.’ Deze boodschap verspreidde KBO-PCOB in het voorjaar van 2017. Met onder meer een manifest, speerpuntenkaart en stappenplan bood het verenigingsbureau de lokale afdelingen hulp om invloed uit te oefenen op lokaal beleid in aanloop naar de verkiezingen. Veel afdelingen gingen aan de slag en lieten bij de gemeente van zich horen.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zet KBO-PCOB op de website en sociale media met gepaste trots verschillende KBO- en PCOB-afdelingen in de schijnwerpers. Zij geven het goede voorbeeld: lokale belangenbehartiging om te komen tot seniorvriendelijk beleid in de gemeente. Vanaf 5 februari vindt u iedere maandag, woensdag en vrijdag een nieuw lokaal voorbeeld online.

Mail ons uw goede voorbeeld

Geeft uw afdeling ook het goede voorbeeld? We horen het graag! Stuur ons een e-mail en wellicht komt er ook een mooi bericht over uw afdeling op onze website en sociale media.

Goede voorbeelden gemeenten

Niet alleen afdelingen van KBO en PCOB geven het goede voorbeeld. Ook gemeenten zetten mooie stappen in het seniorvriendelijker maken van hun beleid. Bekijk de lijst met gemeenten die het goede voorbeeld geven.

Blijf op de hoogte