Kamer wil eigen risico zorg op 385 euro houden

Goed nieuws! Het eigen risico in de zorg blijft zeer waarschijnlijk ook volgend jaar 385 euro. Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer is het eens met een voorstel van de SP om het verplicht eigen risico voor 2022 te bevriezen.

Voorafgaand aan het debat hierover, riep seniorenorganisatie KBO-PCOB de partijen op om in actie te komen om verhoging te voorkomen. Uiteindelijk kwam de SP met een voorstel, maar liefst 17 partijen steunden dit.

Het kabinet heeft nog niet beloofd om het voorstel ook daadwerkelijk uit te voeren, maar minister Van Ark voor Medische Zorg heeft al wel laten doorschemeren naar de wens van de Kamer te luisteren. Over enkele weken staat het onderwerp bij de ministerraad op de agenda wanneer de plannen voor volgend jaar worden besproken. Op Prinsjesdag, de derde dinsdag van september, wordt het dan officieel bekend.

 

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!