Journalist Herman Post overleden

Schrijver, journalist en wandelaar Herman Post is zondag 5 november jl. overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is 78 jaar geworden. Herman Post maakte samen met fotograaf Eduard Ernst ruim 25 jaar lang wandelingen voor het magazine Nestor van de KBO en sinds dit jaar voor het Magazine van KBO-PCOB.

Herman Post begon zijn journalistieke loopbaan bij dagblad de Gelderlander. Daarna stapte hij over naar dagblad De Tijd in Amsterdam. Als jonge verslaggever maakte hij veel mee, zoals de staatsuitvaart van Winston Churchill in 1965 in Londen en het huwelijk van prinses Beatrix en Claus von Amsberg in 1966 in Amsterdam. Eind 1969 ging hij voor de KRO in Hilversum werken, eerst als redacteur-verslaggever en later als hoofdredacteur van de KRO-bladen Studio en Mikrogids.

Droom

Wandelen is altijd zijn passie geweest. In het voorjaar van 1989 ging zijn droom in vervulling: een voetreis naar Rome in het spoor van de dichter Bertus Aafjes. Ook trok hij voor het KRO-televisieprogramma De Wandeling heel Nederland door. Voor het magazine van KBO (nu KBO-PCOB) wandelde hij meer dan 25 jaar met fotograaf Eduard Ernst en schreef hij prachtige, inspirerende en filosofische wandelverhalen. Hun laatste wandeling maakten ze op 13 oktober van dit jaar, maar vanwege zijn ziekte heeft Herman die tekst niet meer kunnen schrijven.

Wandelverhaal

Zijn laatst verschenen wandelverhaal in het novembernummer van het Magazine van KBO-PCOB eindigt hij zo:
‘De vogels zwijgen en het water van de beek weigert te stromen. Langs het kerkhof keren we terug in Swartbroek. Dorpelingen verzorgen zwijgend de graven van hun geliefden, want het is straks weer Allerzielen. De schemering valt en het landschap trekt zich langzaam uit mij terug.’

Op de hoogte blijven van al ons nieuws rondom onze belangenbehartiging?