In gesprek over vaccinatie voor volwassenen

Op 5 september organiseerde KBO-PCOB in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een bijeenkomst om te spreken over vaccinaties voor volwassenen. Tijdens deze bijeenkomst lag de focus op de vaccinaties voor griep (influenza), pneumokokken en gordelroos.

Diverse partijen waren uitgenodigd, zowel vertegenwoordigers van zorgprofessionals als patiënt- en seniorenorganisaties. Zij deelden tijdens de bijeenkomst  feiten en ervaringen rond vaccinaties voor volwassenen met elkaar.

Aan de hand van een presentatie van het RIVM werd de huidige stand van zaken van vaccineren toegelicht. GGD Gelderland-Zuid gaf een toelichting op het succes van reizigersvaccinaties. Daarna reageerde Ted van Essen (Nederlandse Influenza Stichting) op beide presentaties. Na de presentaties werd er een open gesprek gevoerd met de aanwezige partijen over hoe de vaccinatiegraad onder volwassenen te verhogen. Belangrijke onderwerpen daarbij zijn effectieve voorlichting, uitvoering en financiering.

De uitkomsten van deze startbijeenkomst worden verder besproken in een werksessie op 15 oktober aanstaande tijdens de Vaccinatiealliantie.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!