Iedere fietstoerist blij met meer toiletten erbij!

Zestien maatschappelijke organisaties, waaronder KBO-PCOB, roepen de overheid op om snel meer toiletten te plaatsen in dorpen, steden en bij fietsknooppunten en om zo met name fietsers een sanitaire stop te gunnen.

Vanwege de coronamaatregelen zijn sanitaire stops nog schaarser geworden dan ze al waren. “Het tekort aan deze stops is een reden voor mensen om niet te bewegen, niet te ontstressen, niet op fietsvakantie in eigen land te gaan,” aldus Patrick Dorrestein van HanzeTours.com, een organisator van fietstochten. Als mensen niet op vakantie in eigen land gaan dan krijgt de toeristensector nog minder gasten dan de nu al verwachte klap van 24,5 miljoen minder toeristen.

Zet mobiele toiletten en toiletwagens in

Daarom roepen de Toiletalliantie (waar KBO-PCOB onderdeel van is), de Fietsersbond, de wielersportunie NTFU en het Fietsplatform de overheid op om in te grijpen. “Tot minstens september zijn er in Nederland geen grote evenementen, dus er staan veel mobiele toiletten en toiletwagens in de opslag. Terwijl het Rijk een campagne voert om Nederlanders in eigen land met vakantie te laten gaan zijn er nu geen voorzieningen voor hen. Daarom: Rijk, provincies en gemeenten, huur deze toiletten en zet ze neer bij fietsknooppunten en in dorpskernen en stadscentra,” aldus Ivo Thonon van de Maag Lever Darm Stichting, één van de organisaties achter de Toiletalliantie.

Klik hier voor het bijbehorende pamflet.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!