Houdt u de onderzoekers scherp in nieuwe studie over COVID-19 bij ouderen? Meld u aan!

ZonMw kende onlangs een subsidie van bijna twee miljoen euro toe aan een grote groep onderzoekers om de uitkomsten van ouderen met COVID-19 te verbeteren. De studie geeft inzicht in het verloop en de behandeling van COVID-19 bij ouderen. Onderdeel van de studie is dat senioren een belangrijke rol krijgen. Zij moeten de onderzoekers scherp houden; worden bijvoorbeeld alle relevante vragen vanuit het seniorenperspectief gesteld? Daarom zijn we op zoek naar senioren die in de klankbordgroep willen zitten!

Jan Festen zit vanaf het begin namens seniorenorganisatie KBO-PCOB in de stuurgroep van de studie: “Door als vertegenwoordiger van de senioren vanaf het allereerste concept actief mee te denken en input te leveren aan deze studie, is het effect dat in alle onderdelen uitdrukkelijk wordt gekeken naar hoe de resultaten kunnen bijdragen aan de verwachtingen en wensen van senioren. Maar dat kan ik niet alleen. Daarom ben ik blij als de klankbordgroep er is. Ik zie uit naar uw komst!”

Wat staat u te wachten? De komende twee jaar gaan we iedere twee maanden in discussie met onderzoekers om te horen waarmee zij bezig zijn en wat zij vinden. Als raad gaan we met hen in discussie welke betekenis hun bevindingen hebben vanuit het bredere seniorenperspectief. Moeten er andere vragen worden gesteld, of moeten de vragen op een andere manier worden gesteld door de onderzoekers? Met uw bijdrage in de raad borgen we dat het onderzoek leidt tot resultaten die er toe doen voor senioren.

Heeft u belangstelling? Stuur dan een mail aan Mariëlle van Oort, waarin u kort aangeeft waarom u graag wilt deelnemen in de klankbordgroep.  We zien uit naar de mails!

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!