Het Grote Zorgdebat: Zorg voor de toekomst!

Hoe zorgen we dat onze gezondheidszorg in de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar blijft? Op maandag 20 februari debatteren woordvoerders zorg van tien politieke partijen over dit belangrijke thema in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. Het Grote Zorgdebat ‘Zorg voor de toekomst’ dat wordt georganiseerd door 25 organisaties, waaronder KBO-PCOB, vindt plaats in het congrescentrum NBC in Nieuwegein.

De vier belangrijkste thema’s zijn de patiënt/cliënt in relatie tot de professional, de samenwerking in de keten, de arbeidsmarkt en preventie. Hoe bieden we meer maatwerk aan patiënten en cliënten? Leveren we de juiste zorg op de juiste plaats? Hoe pakken de dreigende tekorten op de arbeidsmarkt aan? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid als het gaat om preventie? Deze en andere vragen staan centraal waarbij de politici voor scherpe keuzes gesteld.

(Kandidaat)-Tweede Kamerleden
De (kandidaat)-Kamerleden die met elkaar in debat gaan zijn Arno Rutte (VVD), Mona Keijzer (CDA), Linda Voortman (GroenLinks), Renske Leijten (SP), Pia Dijkstra (D66), Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Kees van der Staaij (SGP), Léonie Sazias (50PLUS), Karen Gerbrands (PVV) en een vertegenwoordiger van de PvdA.
Het verkiezingsdebat staat onder leiding van Donatello Piras van het Nederlands Debat Instituut. Medisch cabaretier Michiel Peereboom verzorgt een intermezzo.

Voor wie?
Het Grote Zorgdebat is vrij toegankelijk voor iedereen die zich betrokken voelt bij de gezondheidszorg in Nederland. Inmiddels zijn er reeds 900 aanmeldingen. De vorige editie van dit debat in 2012 trok maar liefst 1.100 bezoekers en 40.000 mensen keken het debat online. Ook dit jaar wordt het debat integraal uitgezonden via internet.

Informatie hierover kan men vinden op www.knmg.nl/zorgdebat. Hier kan men zich ook kosteloos aanmelden voor dit debat.

In aanloop naar het debat publiceert Skipr video interviews met vertegenwoordigers van de organiserende partijen. Deze en andere artikelen over de Tweede Kamerverkiezingen zijn terug te vinden in het dossier over de verkiezingen en op Skipr webtv.