Goed voorbeeld #7: belangenbehartiging én ledenwerving in Neede

PCOB-afdeling Neede is kind aan huis bij de lokale politiek. Dat levert op twee vlakken winst op: een duidelijke stem voor senioren in gemeente Berkelland en een gestaag groeiend ledenaantal.

Oudere inwoners van de Achterhoekse gemeente weten zich dankzij de PCOB gehoord. En hoe. Of het nu gaat om huisvesting, veiligheid of zorg, bij elk relevant overleg is de PCOB van de partij. ‘We stellen ons constructief op, denken in kansen en oplossingen. Dat heeft meer zin dan alleen maar lijstjes met eisen neerleggen. De lokale politiek ziet en waardeert dat’, vertelt voorzitter Henk Markerink.

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen zocht de afdeling afgelopen najaar alle fracties op en bood het Manifest voor een Seniorvriendelijke Gemeente aan. ‘We namen uitvoerig hun politieke manifesten onder de loep. Wat staat daarin over bijvoorbeeld ouderenhuisvesting. Dat thema heeft al langer onze grote belangstelling.’

Achterhoekers staan bekend als ietwat afwachtende types. Ook de PCOB-leden stonden niet meteen op de banken toen de werkgroep lokale belangenbehartiging uit de startblokken kwam, herinnert Markerink zich. ‘Dat is wel veranderd. Nu krijgen we geregeld de vraag: ‘he’j nog wat daon?’ Onze aanpak en enthousiasme werken zelfs aanstekelijk. Van de driehonderd leden zijn zo’n zeventig actief in een werkgroep of als vrijwilliger. Mooi toch?’

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 zet KBO-PCOB op de website en sociale media met gepaste trots verschillende KBO- en PCOB-afdelingen in de schijnwerpers. Zij geven het goede voorbeeld: lokale belangenbehartiging om te komen tot seniorvriendelijk beleid in de gemeente.

Lees alle berichten over de gemeenteraadsverkiezingen 2018