Goed voorbeeld #5: meepraten over veiligheid in Oosterhout

Senioren in Oosterhout willen veilige fietspaden en betere voorzieningen in hun buurt. ‘Wij zijn een belangrijke doelgroep’, is hun boodschap aan de gemeenteraad. Tijdens een verkiezingsoverleg gingen senioren en lokale politici in gesprek.

Afgelopen najaar was in Oosterhout een verkiezingsoverleg. Senioren brachten verschillende pijnpunten onder de aandacht van politici van GroenLinks, CDA, Gemeentebelangen, PvdA, Gezond Burger Verstand, VVD en Groen Brabant. In een vergrijzende gemeente is overleg met senioren van steeds groter belang, vinden de aanwezige senioren.

Matty Dekker, bestuurslid van PCOB Oosterhout, vindt dat veel momenteel wordt afgebroken, vertelde ze in BN De Stem: ‘Bibliotheken verdwijnen, activiteitencentra lopen leeg en ouderen moeten vaak ver lopen of rijden om bijvoorbeeld hun glas weg te brengen.’ Ook bespraken de aanwezigen de kwaliteit van de openbare ruimte. Met name de fietspaden zijn niet berekend op e-bikes, vinden senioren.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 zet KBO-PCOB op de website en sociale media met gepaste trots verschillende KBO- en PCOB-afdelingen in de schijnwerpers. Zij geven het goede voorbeeld: lokale belangenbehartiging om te komen tot seniorvriendelijk beleid in de gemeente.

Lees alle berichten over de gemeenteraadsverkiezingen 2018