Goed voorbeeld #2: afdeling Wezep vertelt raadsleden alles over seniorvriendelijk beleid

Afdeling Wezep stuurde niet alleen het Manifest voor een Seniorvriendelijke Gemeente naar de lokale politiek: voorzitter Jan Duinkerken gaf eind november een uitgebreide toelichting aan raadsleden van gemeente Oldebroek.

Toegerust met een Powerpoint-presentatie legde de voorzitter eerst kort uit hoe een seniorvriendelijke gemeente zich opstelt.: ‘Een seniorvriendelijke gemeente geeft duidelijke en toegankelijke informatie aan senioren en communiceert met hen op een klantvriendelijke manier, over alle onderwerpen die ouderen aangaan.’ Hierna gaf hij een uitgebreidere toelichting bij de vijf speerpunten van KBO-PCOB: zorg-wonen-welzijn, digitalisering, koopkracht, veiligheid en zingeving.

Na de presentatie stelden de raadsleden vragen. Jan Duinkerken kreeg zo de gelegenheid om meer te vertellen over de afdeling en hoe PCOB en de gemeente samen kunnen werken aan seniorvriendelijker beleid. En ook de vrijwillige ouderenadviseurs kwamen weer eens positief voor het voetlicht.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 zet KBO-PCOB op de website en sociale media met gepaste trots verschillende KBO- en PCOB-afdelingen in de schijnwerpers. Zij geven het goede voorbeeld: lokale belangenbehartiging om te komen tot seniorvriendelijk beleid in de gemeente.

Lees alle berichten over de gemeenteraadsverkiezingen 2018