Goed voorbeeld #17: goed geïnformeerd stemmen in Veendam

KBO en PCOB in Veendam organiseerden eind februari samen met andere ouderenorganisaties een politiek debat. Alle politieke partijen in de gemeente waren van de partij. Doel van het Senioren Platform Veendam (SPV) is het voorkomen en doorbreken van eenzaamheid bij senioren en hen informeren over allerhande zaken.

Het samenwerkingsplatform bestaat naast KBO en PCOB uit ccVOVO en een oud-bestuurslid van de voormalige Anbo-afdeling Wildervank. Het SPV informeert senioren in de Groningse gemeente over onder meer wonen, zorg, mobiliteit en veiligheid. Het organiseren van een politiek debat maakte hier onderdeel van uit. Door in gesprek te gaan met gemeentebestuurders kunnen senioren een geïnformeerde keuze maken tijdens de komende verkiezingen.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 zet KBO-PCOB op de website en sociale media met gepaste trots verschillende KBO- en PCOB-afdelingen in de schijnwerpers. Zij geven het goede voorbeeld: lokale belangenbehartiging om te komen tot seniorvriendelijk beleid in de gemeente.

Lees alle berichten over de gemeenteraadsverkiezingen 2018