Goed voorbeeld #14: Rheden en Rozendaal, twee gemeenten in één klap

Cosbo Rheden/Rozendaal, de koepel van ouderenbonden waaronder KBO en PCOB, stelde al in het voorjaar van 2017 een eigen Politiek Manifest op. Het manifest ging naar alle politieke partijen in de gemeenten Rheden én Rozendaal. Samenwerking staat centraal voor de senioren in beide gemeenten

In het manifest zijn belangrijke aandachtspunten opgenomen die rond het ouderenbeleid van de twee gemeenten van belang zijn. Een manifest dient zo twee gemeenten. Afgevaardigden van de lokale afdelingen gingen met de verschillende raadsfracties in Rheden en Rozendaal in gesprek. Ze vroegen aandacht voor passend wonen, blijven meedoen in de samenleving, voldoende koopkracht en een zorgzame samenleving.

KBO, PCOB en ASVR in Rheden en Rozendaal vinden elkaar in Cosbo. En de drie PCOB-afdelingen in beide gemeenten vormen sinds 1 januari 2018 de afdeling Rheden-Rozendaal. Voorzitter Arthur Ohm: “Met name in de belangenbehartiging kunnen we meer bereiken nu we één afdeling zijn.” Hij vervolgt: “We willen de vijf speerpunten van KBO-PCOB centraal zetten en vandaaruit onze belangenbehartiging doen, nadrukkelijk samen met de lokale koepel (Cosbo) van ouderenbonden. Dat maakt onze stem nog krachtiger en dat gaan de mensen, en ook de politiek en gemeentebestuurders, beslist merken.”

Lees het Politiek Manifest van Cosbo in Rheden/Rozendaal.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 zet KBO-PCOB op de website en sociale media met gepaste trots verschillende KBO- en PCOB-afdelingen in de schijnwerpers. Zij geven het goede voorbeeld: lokale belangenbehartiging om te komen tot seniorvriendelijk beleid in de gemeente.

Lees alle berichten over de gemeenteraadsverkiezingen 2018