Goed voorbeeld #13: in gemeente Sittard werken 14 KBO-afdelingen nauw samen

De veertien KBO-afdelingen in gemeente Sittard-Geleen bundelden zaterdag 3 maart hun krachten in de lokale belangenbehartiging. Gezamenlijk organiseerden ze een Politiek Manifest, onder meer om niet-leden kennis te laten maken met de KBO.

“Hoewel de partijprogramma’s geschreven zijn hebben wij gemeend door dit Manifest te organiseren onze stem te laten horen om nog zoveel als mogelijk een stukje beleid  mee te kunnen bepalen”, vertelt Marie-José Kelleners-Haagmans, voorzitter KBO Westelijke Mijnstreek.

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen stelde de KBO vanuit de veertien afdelingen een werkgroep samen. De werkgroep stuurde alle politiek partijen van de gemeente het Manifest voor een Seniorvriendelijke Gemeente en het lokale Beleids- en Werkplan om aan te geven wat de speerpunten zijn. De veertien afdelingen willen laten zien dat senioren zelf actie ondernemen en van zich laten horen in de lokale belangenbehartiging.

Tijdens het Politiek Manifest gingen afgevaardigden van tien lokale partijen met senioren (leden en niet-leden) in gesprek over seniorvriendelijk beleid. Na de pauze werden de vooraf schriftelijk ingediende vragen door de dagvoorzitter aan de politici voorgelegd. Zij werden door de senioren stevig aan de tand gevoeld.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 zet KBO-PCOB op de website en sociale media met gepaste trots verschillende KBO- en PCOB-afdelingen in de schijnwerpers. Zij geven het goede voorbeeld: lokale belangenbehartiging om te komen tot seniorvriendelijk beleid in de gemeente.

Lees alle berichten over de gemeenteraadsverkiezingen 2018