Goed voorbeeld #11: senioren in Pijnacker-Nootdorp uiten verzekeringszorgen

“De collectieve zorgverzekering loopt af in onze gemeente.” Deze concrete zorg gaven KBO en PCOB in september 2017 aan de politiek in Pijnacker-Nootdorp. Dit gebeurde bij de overhandiging van het Manifest voor een seniorvriendelijke gemeente.

In 2018 kunnen nieuwe minima geen aanspraak meer maken op de collectiviteitskorting. De lokale VVD-fractie sprak de wethouder hierop aan: hoe zorgen we ervoor dat er geen kwetsbare mensen buiten de boot vallen?

De VVD-politici in de Zuid-Hollandse gemeente kijken terug op een waardevol gesprek met de lokale belangenbehartigers van KBO en PCOB. “Zij weten als geen ander wat er leeft en wat echt belangrijk is voor de ouderen in onze gemeente en welke rol de gemeente en de politiek daarin kunnen vervullen.”

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 zet KBO-PCOB op de website en sociale media met gepaste trots verschillende KBO- en PCOB-afdelingen in de schijnwerpers. Zij geven het goede voorbeeld: lokale belangenbehartiging om te komen tot seniorvriendelijk beleid in de gemeente.

Lees alle berichten over de gemeenteraadsverkiezingen 2018