Goed dat boostervaccin er komt, vergeet de mantelzorger niet

Seniorenorganisatie KBO-PCOB is blij dat het demissionaire kabinet het advies van de Gezondheidsraad overneemt en het boostervaccin tegen corona voor 60-plussers beschikbaar stelt. Gusta Willems van KBO-PCOB: “Voor veel senioren, thuis maar met name in verpleeghuizen, zal dit een pak van hun hart zijn. We moeten koste wat kost voorkomen dat er weer afdelingen gesloten worden. Het is nu van belang dat in de uitnodigingen die worden gestuurd duidelijk staat wie er opgeroepen worden en waar je moet zijn. Maar ook met goede uitleg over wat zo’n boostervaccin nou precies inhoudt.”

Ook is het goed dat zorgpersoneel versneld het boostervaccin kan krijgen. Toch mist er nog een groep, namelijk de mantelzorgers. Willems: “Het zou een goed gebaar van dit demissionaire kabinet zijn aan de mensen die al zo lang met kwetsbare senioren werken, met hun naasten, hun geliefden, om ook voor hen een boostervaccin beschikbaar te stellen. Dit zal heel wat kopzorgen wegnemen, bij zorgende én verzorgende.”

Inventarisatie

Zoals verwacht gaat het kabinet de mondkapjes op bepaalde locaties en het advies van de anderhalve meter afstand houden weer invoeren. Ook moet straks op meer plekken de QR-code getoond worden. Willems: “Wat KBO-PCOB betreft prima maatregelen. Toch zullen er ook senioren zijn die tegen drempels aan gaan lopen, met name rondom de QR-code. Die problemen willen we inventariseren en kijken of er voor deze mensen oplossingen zijn. Want het zou zonde zijn als senioren, om wat voor een reden dan ook, weer binnen moeten blijven zitten.”

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!