Geschokt over mondkapjesrichtlijn RIVM voor ouderenzorg

Seniorenorganisatie KBO-PCOB is geschokt over het nieuws dat de oorspronkelijke mondkapjesrichtlijn van het RIVM voor de ouderenzorg gebaseerd is op schaarste, en niet gebaseerd op medisch advies en veiligheid.

Manon Vanderkaa, directeur KBO-PCOB: “Schandalig! Nu zijn verzorgers, ouderen, mantelzorgers en naasten op het verkeerde been gezet. Terwijl er zo veel angst onder senioren was. Die angst blijkt nu terecht.”

Medewerkers in de ouderenzorg hoefden maandenlang geen mondmasker te dragen als ze dicht bij een (mogelijke) coronapatiënt werkten. Ook niet binnen een straal van anderhalve meter. KBO-PCOB heeft in die tijd via het Meldpunt Thuiszorg veel bezorgde berichten van senioren én zorgmedewerkers binnengekregen, met veel vragen over veiligheid. Manon Vanderkaa: “Het is echt noodzakelijk dat het RIVM transparant is. Het coronavirus is geen ziekte waar je in de ouderenzorg onzorgvuldig mee om kan gaan.”

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!