Geldautomaten gaan ’s nachts dicht

Om plofkraken tegen te gaan, worden geldautomaten vanaf vandaag ’s nachts uitgeschakeld. Het is een van de maatregelen uit een overleg tussen minister Grapperhaus van Justitie, minister Hoekstra van Financiën en de Vereniging van Banken.

De maatregel houdt in dat alle automaten die buiten staan tussen 23.00 uur ’s avonds en 07.00 uur ’s ochtends buiten werking zijn. De kans op succes van een plofkraak zou hierdoor verkleinen. Ook gaan banken geldautomaten verplaatsen naar minder dichtbevolkte plekken om de veiligheidsrisico’s voor omwonenden te verkleinen. Een aantal automaten verdwijnt helemaal.

KBO-PCOB heeft alle begrip voor deze tijdelijke maatregel. Veiligheid van burgers en buurt staat voorop. Aan de andere kant is het belangrijk dat geldautomaten wel goed bereikbaar en beschikbaar blijven voor senioren. Alternatieven moeten er daarom snel komen, zoals meer inpandig geplaatste automaten met persoonlijke service, bijvoorbeeld in supermarkten.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!