Europese verkiezingen: laat ook uw stem horen

Op 23 mei 2019 zijn de Europese verkiezingen. Deze worden om de vijf jaar gehouden. U heeft de mogelijkheid om als inwoner van Europa uw vertegenwoordiging te kiezen in het Europees Parlement. In een manifest vraagt het internationale platform AGE Europe aandacht voor de positie van senioren. KBO-PCOB ondersteunt dit manifest van harte en roept senioren op om te stemmen.

Net als Nederland en andere Europese landen is er sprake van vergrijzing en worden de inwoners steeds ouder. Hoe hiermee om te gaan, is dus niet alleen een Nederlandse uitdaging. Juist door het groeiende aandeel ouderen in de Europa, is behartiging van hun belang en stem belangrijk. Ook heeft Europa de belofte in haar uitgangspunten gedaan dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. Om dit te bereiken, zullen de Europese Unie en haar inwoners  de gezamenlijke waarden van gelijkwaardigheid, solidariteit en non-discriminatie moeten omarmen.

Manifest vraag aandacht voor positie senioren

Om meer aandacht voor senioren te vragen in de aanloop naar de Europese verkiezingen is er een manifest opgesteld door het AGE Platform Europe. Dit platform pleit voor gelijke rechten voor senioren zodat zij actief kunnen deelnemen in de samenleving en waardig ouder kunnen worden. Het manifest kent een aantal uitgangspunten, waarvan toegang tot gezondheidszorg, voorkoming van eenzaamheid, waardig ouder worden en het belang van goede pensioenvoorzieningen er enkele zijn. Deze uitgangspunten sluiten goed aan bij de standpunten van KBO-PCOB. Wij ondersteunen het manifest dan ook van harte.

Lees meer informatie over het manifest (in het Engels)

Uw stem telt

KBO-PCOB roept op om op 23 mei 2019 gebruik te maken van uw stemrecht. Er zijn verschillende mogelijkheden om u te verdiepen in de Europese verkiezingen.

Meer informatie:
https://www.europese-verkiezingen.eu
https://prodemos.nl/verkiezingen/europese-parlementsverkiezingen/

Stemwijzers:
https://stemwijzer.nl/
https://www.volkskrant.nl/kijkverder/2019/stemchecker-europese-verkiezingen

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!