Eerste Kamer moet zich tegen ontkoppeling AOW uitspreken

Op dinsdag 15 februari gaat kabinet Rutte IV met de Eerste Kamer in debat over de regeringsverklaring. In aanloop naar dat debat roepen de seniorenorganisaties KBO-PCOB, ANBO, Koepel Gepensioneerden en NOOM de Eerste Kamer op om zich uit te spreken tegen het plan om de AOW te ontkoppelen van de extra verhoging van het minimumloon in 2024/2025.

Het ontkoppelingsplan leidt tot grote onrust onder senioren. Zij gaan er volgens de CPB-doorrekening van het coalitieakkoord in de komende kabinetsperiode gemiddeld 0,4% per jaar op achteruit. Daarmee raken senioren gemiddeld een hal procentpunt per jaar achterop, vergelen met werkenden en uitkeringsgerechtigden.

Inmiddels bungelen senioren al vele jaren onderaan de koopkrachtlijstjes. En daar lijkt, met het aantreden van het nieuwe kabinet, geen verandering in te komen. In de brief aan de Eerste Kamer is nog een reden tot de grote onvrede onder senioren benoemd: de pensioenen van de meeste senioren zijn inmiddels al meer dan tien jaar niet meer verhoogd. Sterker nog, voor honderdduizenden senioren zijn ze zelfs verlaagd.

-> Lees hier de hele brief

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!