Eenzaamheid #1 – Gesprek en ontmoeting rond rouwverwerking bij KBO St. Barbara

Een pleisterplaats om anderen te helpen en bij te staan in hun rouw. Om naast hen te staan in tijden van alleen zijn. De parochie in Nuth nam jaren geleden het initiatief om een rouwgroep op te zetten. KBO-afdeling St. Barbara werkt tegenwoordig samen met deze parochie om mensen een plek te bieden voor gesprek en ontmoeting rond rouwverwerking.

Bezoekers kunnen hun verhaal kwijt of een-op-een doorpraten. Café Pleisterplaats is een plek waar geluisterd wordt en gepraat. Zo wordt soms net dat ene pleistertje geplakt op een gevoelige plek. Een mooie manier om elkaar te steunen.

Naast dit mooie initiatief organiseert KBO-afdeling St. Barbara drie tot vier keer per maand activiteiten voor leden en niet-leden. En dat varieert van lezingen tot uitjes of een gezellige zomerbarbecue. Want samen dingen doen, is ook vooral gezellig.

Meer informatie over KBO St. Barbara in Nuth

We plaatsen regelmatig artikelen over inspirerende voorbeelden die bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid. Deze artikelen maken deel uit van de serie ‘Eenzaamheid, verbinding en ontmoeting’, waarin we als KBO-PCOB willen laten zien wat er allemaal al gebeurt op het gebied van eenzaamheidsvermindering.