Eenzaamheid #5 – Zomerschool

Kookworkshop voor mannen tijdens zomerschool

De zomer is de tijd waarin we massaal op vakantie gaan en waarin veel activiteiten voor senioren een zomerstop hebben. Maar dat is niet overal zo. De Zomerschool voor Senioren in Almere was in 2009 een initiatief van KBO-afdeling Almere in samenwerking met de lokale ANBO, PCOB en stichting De Schoor. Dit initiatief is juist ontstaan vanuit de behoefte om ook tijdens de zomermaanden, als er veel buurthuizen dicht zijn en activiteiten stilliggen, toch iets voor de ouderen te organiseren.

De Zomerschool voor Senioren in Almere wordt deze zomer voor de tiende keer georganiseerd. Tijdens de zomerschoolweken kunnen Almeerse 50-plussers deelnemen aan recreatieve, educatieve en culturele activiteiten. Het programma van de zomerschool 2018 loopt van dinsdag 24 juli tot en met donderdag 30 augustus en vindt u onder ‘Programma’ op www.zomerschoolvoorseniorenalmere.nl. Op het programma staan onder meer fietstochten, jeu de boule en een kookworkshop voor mannen.

Op meerdere plekken in Nederland worden zomerscholen georganiseerd. Informeer er eens naar in uw woonplaats.

We plaatsen regelmatig artikelen over inspirerende voorbeelden die bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid. Deze artikelen maken deel uit van de serie ‘Eenzaamheid, verbinding en ontmoeting’, waarin we als KBO-PCOB willen laten zien wat er allemaal al gebeurt op het gebied van eenzaamheidsvermindering.