Eenzaamheid #4 – Daten tegen eenzaamheid

Veel alleenstaande senioren verlangen naar vriendschap of een nieuwe relatie. Maar iemand ontmoeten is niet altijd even makkelijk. Daten is een manier om mensen te ontmoeten, misschien zelfs wel om een nieuwe relatie op te bouwen. KBO-PCOB startte daarom een datingsite in samenwerking met 50plusmatch. Hierdoor kunnen leden van KBO-PCOB via een eigen site in contact komen met mensen met een vergelijkbare achtergrond (www.50plusmatch.nl/kbo-pcob)

Eenzaamheid onder alleenstaande senioren is een groot maatschappelijk probleem. Voor KBO-PCOB mede aanleiding om de datingsite te starten. Van alle 65-plussers woont ongeveer 52% alleen, van alle 75-plussers ongeveer 64,6%. Het meest eenzaam zijn alleenwonende ouderen die gescheiden zijn en weinig sociale relaties hebben (CBS). Velen van hen geven aan dat zij graag hun leven met een ander zouden willen delen.

Binnen korte tijd zijn 400 mensen aan het daten. Dat betekent zij al minder eenzaam zijn. Een succes waar KBO-PCOB blij mee is, maar vooral ook omdat blijkt dat het deze manier van in contact komen met een ander een mooi voorbeeld is om eenzaamheid te verminderen.

We plaatsen regelmatig artikelen over inspirerende voorbeelden die bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid. Deze artikelen maken deel uit van de serie ‘Eenzaamheid, verbinding en ontmoeting’, waarin we als KBO-PCOB willen laten zien wat er allemaal al gebeurt op het gebied van eenzaamheidsvermindering.