Eenzaamheid #3 – De verbindende kracht van activiteiten

Een krachtig middel in de verbinding tussen mensen zijn activiteiten. Tal van activiteiten worden door afdelingen van KBO-PCOB georganiseerd, zoals in Den Helder. Zo organiseren zij jaarlijks een nieuwe leden-dag, waar mensen elkaar en de afdeling beter kunnen leren kennen. Wat is er al zoal te doen en wat wordt er georganiseerd? Ook wordt er maandelijks met elkaar koffiegedronken, maar ook in de zomermaanden wordt niet stil gestaan. Een museum, wandeling of excursie, het is een mooie manier om Den Helder verder te leren kennen. Ook met Kerst, een tijd die niet voor iedereen per se makkelijk is, is er een grote activiteit. Door het jaar heen worden er zo op regelmatige basis activiteiten georganiseerd die verbinding en ontmoeting stimuleren. En natuurlijk is dat niet alleen in Den Helder zo, maar vormen activiteiten een belangrijke basis voor onze afdelingen in het hele land. Lijkt het u leuk om ook onderdeel te zijn van onze vereniging? Bezoek dan eens afdeling bij u in de buurt. Of wilt u meer weten? Dan kunt u met altijd bellen met onze Servicetelefoon: 030 – 3400 655.

Een kijkje nemen bij KBO Den Helder? Via deze link naar Facebook krijg u een idee:

We plaatsen regelmatig artikelen over inspirerende voorbeelden die bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid. Deze artikelen maken deel uit van de serie ‘Eenzaamheid, verbinding en ontmoeting’, waarin we als KBO-PCOB willen laten zien wat er allemaal al gebeurt op het gebied van eenzaamheidsvermindering.