Eenmalige energietoeslag 2022. Wat moet u weten?

Veel mensen komen in de knel door de hoge energieprijzen. Daarom heeft dit kabinet besloten in 2022 een eenmalige energietoeslag te geven aan ongeveer 800.000 huishoudens met een laag inkomen.

De hoogte van de energietoeslag is verschillend per gemeente maar zal in de meeste gevallen tussen de € 200,- en € 800,- liggen. Wat een laag inkomen is, bepaalt elke gemeente zelf. In sommige gemeenten is dat een netto maandelijks inkomen dat niet hoger mag zijn dan 130% van de bijstandsnorm. Maar er zijn ook gemeenten die een grens hanteren van 125%, 120% of 110% van de bijstandsnorm. Het gaat daarbij om het inkomen van de aanvrager en zijn/haar eventuele partner. Huur- en zorgtoeslagen worden niet meegerekend in het inkomen.

Meer weten? Lees de energietoeslagpaper

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!