Een toekomstagenda en eHealth voor Flevoland

Afgelopen week werd een aantal moties aangenomen ten behoeve van de situatie rondom ziekenhuiszorg in Flevoland. Zo werd de motie van de CU aangenomen voor een toekomstagenda voor de lange termijn in Flevoland. Daarnaast werd ook een motie van de VVD en CU aangenomen om proactief aan de slag te gaan met initiatieven voor e-health in de regio Flevoland. Ook is de motie van de SGP en CU) over afspraken met regiopartners over financiering voor de agenda voor de zorg in Flevoland aangenomen. KBO-PCOB is blij met de aandacht en de aangenomen moties voor de zorg in Flevoland.

Eerder dit jaar debatteerde de Kamer over ziekenhuisfaillissementen. Voorafgaand aan dat debat deelde KBO-PCOB de zorgwekkende signalen die werden ontvangen vanuit Flevoland. In een brief vroeg KBO-PCOB aandacht voor de reisafstand naar het ziekenhuis toe waardoor naasten niet meer op bezoek kunnen gaan bij de patiënt. Daarnaast waren er signalen dat senioren vaak kiezen voor ‘geen gedoe’ en daarmee een bezoek aan de specialist uitstellen. Zorgmijding is met name onder kwetsbare ouderen onwenselijk omdat de zorg daarmee complexer wordt en de kosten snel oplopen.

Zie het eerdere bericht over ziekenhuisfaillisementen

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!