Een klein gebaar voor kerstvreugde

In heel het land worden door KBO- en PCOB-afdelingen met veel enthousiasme en inzet allerlei leuke, interessante en bijzondere acties bedacht en uitgevoerd. Deze initiatieven kunnen inspirerend zijn voor andere afdelingen of zelfs een mooi voorbeeld om te volgen. Daarom zet KBO-PCOB iedere week zo’n initiatief in het zonnetje. Deze keer de kerstpakketten  van PCOB Waalwijk. Voorzitter Ruud Heinen geeft een toelichting.

Vanaf vandaag krijgen de leden van PCOB Waalwijk een kerstpakket. Doen jullie dat ieder jaar?

“Nee, normaal gesproken vieren we een echt Kerstfeest. Met ’s middags eerst een dienst in de kerk. Daarna gaan we naar een ontmoetingsruimte, waar we lekker gaan borrelen en warm eten. Heel veel leden kijken daar ieder jaar weer naar uit, vooral de mensen die normaal gesproken alleen achter hun bordje zitten. Voor hen zijn dit, qua gezelligheid, hoogtijdagen.”

Maar dit jaar is alles anders, vanwege corona…

“Ja, en ik was even bang dat door de strengere lockdown ook onze kerstpakketenactie in gevaar zou komen. Ik had namelijk roomboterstaven bij de bakker besteld. Ik ben toen maandagmiddag maar meteen even langs gegaan, ik wist toen nog niet dat de bakker open mocht blijven. Het was ook de bedoeling om alle 160 kerstpakketten met een groepje in elkaar te zetten, maar dat kon ook niet, dus ik heb samen met mijn vrouw flink doorgewerkt. Onze hele schuur stond vol.”

Wat zit er in het Kerstpakket?

“Die roomboterbanketstaaf dus. Verder het kerstnummer van Open Deur, daar hebben we bewust voor gekozen zodat er toch nog een beetje kerstgevoel komt. Een zakje mokkaboontjes, voor bij de koffie. Een notieblokje van KBO-PCOB. En tot slot een kerstkaart die we speciaal hebben laten drukken.”

Hoe wordt er op het kerstpakket gereageerd?

“Onze vaste bezorgers, die normaal het magazine van KBO-PCOB in de brievenbus gooien, die bellen nu aan met het kerstpakket. En zo ontstaat er vaak een praatje. We hebben ook leden buiten Waalwijk, bij een deel hiervan heb ik zelf de pakketten rondgebracht en dan krijg je leuke reacties terug. Ik werd zelfs gebeld door een mevrouw die in een verzorgingstehuis zit. Zij was zo blij met de verrassing. Daar doen we het voor, een klein gebaar om toch nog voor een beetje kerstvreugde te zorgen.”

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!