E-health biedt veel mogelijkheden voor senioren

In de zorg wordt digitale ondersteuning steeds normaler; ICT-toepassingen zullen de zorg steeds verder gaan ondersteunen. Deze e-health oplossingen bieden ook voor ouderen veel mogelijkheden. In het kader van de nationale e-Healthweek, die in de week van 21 tot 25 januari gehouden werd, organiseerde KBO-PCOB voor tientallen ouderen een succesvolle ‘ontdekkingsbijeenkomst’ als kick-off van de TeaHealthTour 2019.

Tijdens de bijeenkomst konden senioren kennismaken met slimme apps, technologieën toepasbaar voor thuis en diverse andere e-health-mogelijkheden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het zelf meten van de bloeddruk, maar ook aan hulpmiddelen die zorg thuis kunnen ondersteunen.

Dansen in bewegingsgame

Tijdens de bijeenkomst werd ook secretaris-generaal Erik Gerritsen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) rondgeleid door directeur KBO-PCOB Manon Vanderkaa. Zij waagden samen een dansje aan de hand van Active@home, een bewegingsgame waarin dans, Tai Chi en hersengymnastiek samenkomen. Deze game is ontwikkeld binnen de Europese AAL (Active Assisted Living)-projecten die zich richten op e-health. Kort gezegd is het doel van deze projecten dat actief en gezond ouder worden, goed ondersteund kan worden door ICT en technologie

Kortom, een leerzame dag vol inspiratie, kennis en uitwisseling! Bent u benieuwd wat e-health voor u kan betekenen? Neemt u dan eens een kijkje in ons dossier e-health. Ook kunt u contact met ons opnemen als u in contact wilt komen met één van onze tabletcoaches. Zij kunnen u verder helpen als u vragen heeft op het gebied van digitalisering, maar kunnen u ook praktisch helpen bij het gebruik van een tablet en apps.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!