’40 dagen geen druppel!’ Durft u de uitdaging aan?

Alcohol is heel gewoon in onze samenleving. Tijdens het koken, een etentje: een deel van de 50-plussers drinkt elke dag steeds meer. Maar gezond is dat niet. Daarom organiseert KBO-PCOB ook dit jaar, samen met IkPas, de actie ’40 dagen geen druppel’. Doet u mee?

Een periode zonder alcohol heeft veel positieve gevolgen, zoals beter slapen en een fitter gevoel. Met de actie willen we mensen op een positieve manier bewust maken van hun drinkgedrag. Vorig jaar deden ruim 1500 deelnemers mee aan de actie. Vele positieve reacties volgden, die deze voordelen bevestigden.

Inschrijven vanaf 1 februari

Durft u de uitdaging (nogmaals) aan? Op 1 februari start de inschrijving via www.ikpas.nl/40dagengeendruppel. De actie gaat van start op 6 maart en duurt tot en met zondag 14 april (of een week langer als u op de zondagen niet wilt vasten). Als u zich aanmeldt, kunt u ook het 40 dagen geen druppel-speldje bestellen (op = op).

Nationaal Preventieakkoord

KBO-PCOB tekende november vorig jaar met tientallen andere partijen het Nationaal Preventieakkoord. Voor de actie ’40 dagen geen druppel’ werkt KBO-PCOB dit jaar samen met IkPas. Meer weten? Lees dan het artikel over ‘het eeuwige weekend’. Of bekijk de video op ons YouTube-kanaal.

> Meld u aan voor 40 dagen geen druppel