Digitale toegankelijkheid overheid voor iedereen belangrijk

De Tweede Kamer sprak donderdag 16 mei over de digitale overheid en digitale inclusie. Voorafgaand aan het debat drong KBO-PCOB samen met enkele collega-organisaties aan op goede digitale bereikbaarheid van overheidsdiensten.

Het hoofddoel van de Agenda Digitale Inclusie van de overheid is dat iedereen mee kan doen. Dat betekent onder meer dat websites van overheden digitaal goed bereikbaar moeten zijn, dat digitale diensten makkelijker worden gemaakt en dat mensen geholpen worden hoe met digitalisering om te gaan.

Aandachtspunten

KBO-PCOB heeft in samenwerking met collega-organisaties Ieder(in), de Oogvereniging en NOOM een aantal aandachtspunten aangedragen voor dit overleg. Deze richten zich onder meer op:

  • het belang van het gebruik van overheidswebsites voor mensen met een beperking, ouderen en migranten;
  • het betrekken van deze groepen zodat zij ook echt digitaal kunnen meedoen;
  • ervaringen van ouderen en mensen met een beperking mee te nemen in het aangekondigde onderzoek van het ministerie over problemen met digitalisering;
  • beschikbaarheid van alternatieven voor hen die niet digitaal vaardig kunnen zijn of die vaardigheden verliezen.

> Lees de brief met de aandachtspunten van KBO-PCOBOpen dit document met ReadSpeaker docReader

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!