De corona check, nu voor alle senioren en mantelzorgers

Als senior of mantelzorger maakt u zich mogelijk zorgen over het coronavirus. U heeft vragen of u wilt weten of u zelf besmet bent of een risico loopt om besmet te raken. Bijvoorbeeld omdat u mantelzorger bent. Of omdat u zich kwetsbaar voelt. Om u te ondersteunen is KBO-PCOB partner geworden van OLVG corona check. Deze app is bedoeld voor mensen die gezondheidsproblemen hebben die mogelijk door het corona virus worden veroorzaakt.

De app is ontwikkeld door OLVG en het Amsterdamse bedrijf Luscii en wordt samen met partnerziekenhuizen in heel Nederland beschikbaar gemaakt. De app vraagt u dagelijks enkele gegevens door te geven over uw gezondheid. Bijvoorbeeld hoeveel u hoest, of u kortademig bent en wat uw temperatuur is. Op basis van deze gegevens krijgt u binnen 48 uur bericht van een medisch team achter de app. Is er een medische aanleiding, dan neemt het medisch team binnen 24 uur contact met u op. U kunt ook zelf aangeven wanneer u gebeld wilt worden.

Voor wie is de app?

De corona check is voor inwoners in steeds meer regio’s in Nederland. Ook voor leden van KBO-PCOB. U heeft de volgende dingen nodig:

  • Smartphone of tablet
  • Android versie 7 of hoger of Apple versie iOS12 of hoger
  • Koorts thermometer

Hou deze site in de gaten voor meer informatie.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het kosteloos gebruik van deze app via deze link.

Privacy

Heeft u privacy-gerelateerde vragen? Kijk dan onder het kopje Privacy en Veiligheid bij deze link.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!