Compensatieregeling vervoerskosten zeer gewild

Van de compensatieregeling voor vervoerskosten die patiënten en hun bezoekers maken ten gevolge van het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen, wordt gretig gebruik gemaakt. Deze compensatieregeling van Zilveren Kruis is tot stand gekomen op uitdrukkelijk verzoek van KBO-PCOB. De regeling blijft nog bestaan tot 1 april 2019.

Directeur Manon Vanderkaa: “Hiermee kan worden voorkomen dat verzekerden afzien van behandeling vanwege te hoge reiskosten. De regeling stelt bovendien naasten in staat om hun dierbaren op te zoeken. Dat voelt goed.”

Tegemoetkoming voor patiënten én bezoekers

Een deel van de behandelingen in MC IJsselmeerziekenhuizen is verplaatst naar andere ziekenhuizen in de regio. Patiënten die voor hun zorg verder moeten reizen naar een ander ziekenhuis, kunnen te maken krijgen met hogere vervoerskosten. Zilveren Kruis heeft een positief gebaar gemaakt naar zijn verzekerden in deze bijzondere situatie. Zilveren Kruis komt verzekerden tot 1 april 2019 tegemoet in de vervoerskosten die zij moeten maken bij behandeling in een ander ziekenhuis. Deze regeling geldt voor patiënten die al in behandeling zijn bij MC IJsselmeerziekenhuizen en/of patiënten die wonen in Flevoland en in de Noordoostpolder waarbij de behandeling nu plaatsvindt in een ander ziekenhuis dan in MC IJsselmeerziekenhuizen zou plaatsvinden. De tegemoetkoming geldt ook voor hun bezoekers.

Andere verzekeraars

KBO-PCOB heeft andere grote zorgverzekeraars aangeschreven om het goede voorbeeld van Zilveren Kruis te volgen. Tot nu toe ontvingen we enkel een positief antwoord van VGZ.